Poteten i fokus

5 oppskrifter med poteten i fokus

La deg inspirere av sesonges beste råvarer.

Du kan få kjøpt gode poteter året rundt hos SPAR, men akkurat nå er det ekstra mye godt på potetfronten. Sorter som Asterix, Beate og Kerrs Pink er i sesong nå. 

Poteten er en naturlig del av det norske kostholdet, men det betyr ikke at den kun kan brukes til det bestemoren din brukte den til. Kryss landegrenser og finn ny inspirasjon. Prøv deg på bacalao eller hasselbakte poteter for eksempel. 

Under finner du noen deilige potetoppskrifter som du kan kose deg med den kommende tiden.

Vil du vite mer om hvilke frukter og grønnsaker som er i sesong akkurat nå kan du gå inn på Bamas sesongkalender

Knuste urtepoteter

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene myke med skallet på og legg dem i en langpanne. Bruk en gaffel og trykk på toppen så de sprekker. Dryss over olje, salt, pepper og urter. Stek i ca. 10 minutter på grillfunksjon i ovnen. De skal bli gylne og sprø.
  2. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.

Ingredienser til 4 personer – 20 min

  • 700 g nypotet
  • 4 ss olivenolje
  • 1 neve timian
  • Rosmarin etter smak
  • Salt
  • Pepper

Fløtegratinerte poteter

Fremgangsmåte

  1. Legg potet- og løkskiver lagvis i en ildfast form. Tilsett salt, pepper og presset hvitløk. Hell over fløte og melk, topp med revet ost. Stekes på 200ºC i ca. 45 minutter.

Ingredienser til 4 personer, 40-60 min

  • 8 undefined poteter
  • 1 undefined løk i skiver
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 undefined hvitløksfedd (1-2 fedd for 4 pers)
  • salt
  • pepper
  • 100 gr revet ost

Hasselbakte poteter

Fremgangsmåte

Prøv disse hasselbakte potetene med hvitløk- og appelsinsmør til julematen

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Skrell potetene. Plasser poteten i en spiseskje eller tresleiv. Bruk en skarp kniv til å skjære tynne, tynne skiver av poteten, nesten helt igjennom.
  2. Smelt smøret og ha i presset hvitløk, appelsinsaft, salt og pepper. Legg potetene i en ildfast form, gjerne litt tett.
  3. Ha over det smeltede smøret og stek de i ovnen i ca. 45 minutter. Øs noen ganger under stekingen slik at smør og smaker havner mellom skivene.

Ingredienser til 4 personer – 60 min

  • 4 poteter store
  • 100 g smør
  • 1 appelsin saften av
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt
  • Pepper

https://spar.no/Sesong/host-hos-spar/5-oppskrifter-med-poteten-i-fokus/